joi, 12 mai 2016

Dubai reprezintă o destinaţie exotică pentru un City Break

Deşi nu e la capătul lumii, Dubai reprezintă o destinaţie exotică, foarte atrăgătoare, despre care se spun poveşti dintre cele mai pasionante.
Un City Break în Dubai este un prilej de răsfăţ, vizitatorul simţindu-se ca în sânul lui Avraam.
Este tihna Orientului Mijlociu, unde sub soarele arzător găseşti tot felul de modalităţi de a te simţi bine.
Dubai Mall este cel mai mare centru comercial din lume, având în vedere că şi emiratul este unul dintre nodurile importante ale comerţului mondial.
Pe lângă shopping există nefsârşite restaurante cu delicatese, există patinoar şi muzică live, sunt tot felul de evenimente.
De aici se poate ajunge la Aquarium, un spaţiu mirific unde vizitatorii nu doar pot vedea  bogăţia de specii ci şi se află mult mai aproape de mediul acestora, în mediul natural, desigur protejat, dar cu o vizibilitate excepţională.
Parcurile zoo inventariază sute de specii de animale, o adevărată arcă a lui Noe.
Un curs de apă a fost transformat mirific, a devenit spaţiu pentru sporturi nautice, yahting etc.
De altfel apa, fiind atât de preţioasă în Orientul Mijlociu, este şi pusă în valoare. Sistemul de fântâni artistice, cu mecanisme încântătoare, cu muzică frumoasă şi diversă, este de admirat printr-un popas în plimbările recomandate la un asemenea City Break.
Dubai Fountain este modelată după ideea celei din Las Vegas, Belaggio.
Printre sumedenie de atracţii, 'Universul', un arhipelag artificial de forma Căii Lactee şi a Sistemului Solar, a fost demarat deja.
Marca cea mai spectaculoasă este Burj Khalifa, clădirea cea mai înaltă din lume, de peste 800m. Este aproape obligatoriu de vizitat şi de urcat la etajul 124, în punctul de observare, unde sunt mai multe elemente puse la dispoziţia vizitatorului. Priveliştea de jur împrejur, viziunea deşertului, a oceanului, creează o stare copleşitoare.
Farmecul vizitării vechiului Dubai, a clădirilor încărcate de istorie şi pline de legende ale Orientului magic, cere timp pentru a savura pe îndelete.
De exemplu Deira este vestită pentru magazinele (souks) care forfotesc de clienţi toată ziua. Gold Souq este cel maimare bazar de aur din lume, de aceea a şi fost numit Dubai drept 'Oraşul de aur'.

Mirodenii, podoabe, mărfuri scumpe şi de calitate deosebită, toate astea fac parte din magia unui loc precum Dubai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu