miercuri, 4 mai 2016

Cauzele atacurilor de panica si ale anxietatii

Anxietatea si atacurile de panica sunt reactii ale mintii in urma unor evenimente neplacute sau stresante. Mintea se manifesta cu ajutorul corpului pentru a elibera tensiunea acumulata. Insa aceste eliberari sunt de fiecare data neplacute si provoaca un stres si mai mare.

Un alt motiv pentru care apare anxietatea poate fi si un gand neplacut fata de ceva ce urmeaza sa se intample in viitor. Din aceasta cauza multe mirese, miri sau viitori parinti au deseori aceste probleme.

Care sunt simptomele anxietatii?

De cele mai multe ori, anxietatea este asemanata cu o presimtire, care se poate transforma in frica sau panica. Persoanele care sufera de anxietate si atacuri de panica intalnesc simptome precum: batai puternice ale inimii, crampe abdominale, respiratie sacadata, insomnie, frisoane sau transpiratie in special la nivelul mainilor. Aceste semne pot fi slab resimtite sau pot fi puternice, ducand la lesin, pierderi de cunostinta, senzatii de sufocare etc. Desi multe dintre problemele psihologice sunt ignorate din cauza parerilor negative ale oamenilor din jur este important sa le tratati cu ajutorul unui specialist. Putine persoane stiu ca problemele psihologice, chiar si minore, pot duce la alte probleme medicale. Spre exemplu, anxietatea si atacurile de panica pot duce la hipertensiune, diabet sau probleme ale inimii.

Cum poate fi tratata anxietatea?

Fiecare problema psihologica are niste parametri in care se incadreaza. In functie de aceste grade, medicul specialist va stabili impreuna cu pacientul daca este suficienta psihoterapia sau daca acesta necesita si pastile. Per total, formele de anxietate usoare sunt bineinteles cele mai usor de tratat, iar vindecarea este sigura. In cazul in care atacurile de panica se manifesta sub forma unor acte de lesin, de pierdere a memoriei timp de cateva minute, de autoviolenta sau de acte de violenta asupra altora, recuperarea va fi mai dificila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu